Skip to content

De Club

De Club

De Club
De Club
De Club

VCL

Het ontstaan van de club

In januari 2009 ontstond het idee om ook in de Leuvense regio een Vespa club op te starten. Het moeste een club worden waar zowel oude als moderne Vespa’s welkom zijn. Dat idee werd op de “sociale media” gepost (bestonden die toen al) en werd meteen onthaald op enkele positieve reacties. Het eerste echte ritje werd gereden in april 2009 en naarmate de lente meer en meer mooie dagen beloofde, groeide ook de groep van nieuwe leden.

De toon was meteen gezet: Vespa Club Leuven zou een club worden voor alle leeftijden waar naast Vespa’s ook andere scooters welkom zijn (Lambretta,  LML,…) Het zou vooral een club worden waar de nadruk wordt gelegd op “het moet vooral plezant zijn”. Gewoon een groep vrienden die te gepasten tijde samen een ritje doen, een pintje pakken, …kortom, plezier maken. Bij ons ben je dan ook vrij om zelf te bepalen wanneer je het goede omstandigheden vindt om deel te nemen aan een rit.

De beste manier om een idee te krijgen van hoe het er bij ons aan toe gaat, is gewoon onze levendige en interactieve website verkennen. De foto’s spreken voor zich, het forum biedt een schat aan informatie over ritten, andere clubactiviteiten, weetjes enz…

Mocht je daarna interesse hebben om ons in levende lijve te ontmoeten, dan kan je dat best gewoon laten weten via ons forum. Of je stuurt een mailtje naar vespaclub.leuven@outlook.be Op die manier kunnen we concreet afspreken wanneer je een keer met ons mee kan rijden. Als die kennismaking  je bevalt en je hebt het gevoel dan je je bij ons als vespist thuis gaat voelen, dan kan niets je nog weerhouden om lid te worden van de club.

Misschien is het zo dat je eigenlijk wel zin hebt in ritjes in groep maar voel je je wat onzeker omdat je niet over veel rijervaring beschikt?  Bij ons krijgen nieuwkomers een peter of meter toegewezen die je volgt op de baan, je concreet bijstaat met rijtips en ervoor zorgt dat je snel in het juiste ritme zit…

Tot binnenkort?

Ritten

Alle info over de ritten (wekelijks in het seizoen) vind je op het forum in de “Ledenritten” sectie en op de kalender.

Wij organiseren zelf clubritten waar alle leden welkom zijn en nemen ook deel aan open ritten van andere clubs.

Wil je meerijden met onze clubritten? Laat dan iets weten, kom eens kijken en wie weet mogen we je kort daarna verwelkomen als nieuw lid!

Lid worden?

Wens je lid te worden van onze club?
Lees het huishoudelijk reglement, vul zo snel mogelijk het bovenstaand inschrijvingsdocument in en bezorg ons van beide  een ondertekend exemplaar.

Als lid van Vespa Club Leuven krijg je een sticker, een button en toegang tot het speciale leden forum én kan je deelnemen aan de clubritten en andere ledenactiviteiten. We hopen je dan ook snel te verwelkomen in onze gezellige club!